Frankie & Alice (2010)


Titel:
Frankie & Alice (2010)
Längd: 101 min
Genre: Drama
Skådespelare: Halle Berry, Stellan Skarsgård, Phylicia Rashad, Chandra Wilson
IMDB-betyg: 5.7/10

Handling:
Året är 1973 i LA, California. Frankie (Halle Berry) jobbar som en erotisk dansare på ett sjabbigt hak. Ibland vaknar hon upp på obekanta ställen som hon inte har någon aning om hur hon kom dit. Hon blir intaget på ett mentalsjukhus där forskaren Oz (Stellan Skarsgård) slår fast vid att Frankie lider av multipel personlighetsklyvning, där hennes två alter ego; en 7-årig flicka och den rasistiska Alice, bor.

Halle Berry har gjort det igen! Helt makalöst skådespeleri! Det kommer inte som en chock för någon att hon var nominerad till en Golden Globe, däremot vann Nathalie Portman för sin roll i ”Black Swan” (2010).
Som den manliga huvudrollen har vi vår alldeles egna Stellan Skarsgård, som jag alltid tycker är intressant att kolla på. En rolig kuriosa är att filmen faktiskt bygger på verkliga händelser, vilket på en gång gör allt så mycket bättre.
Det som dock är lite synd är att filmen känns för kort för att rymma alla nödvändiga detaljer, vilket verkligen behövs då det ligger verkliga händelser bakom manuset.
Regissören Geoffrey Sax har tidigare inte särskilt mycket erfarenhet av biografiskt drama, utan istället har jobbat med relativt okända tv-serier, skräckfilmen ”White noice” (2005) och familjefilmen ”Stormbreaker” (2006).
Ger den 4/5, tack vare Halle Barrys grymma skådespelarinsats.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0