How Do You Know (2010)


Titel:
How Do You Know (2010)
Längd: 121 min
Genre: Romantik/Komedi
Skådespelare: Reese WItherspoon, Paul Rudd, Owen Wilson, Jack Nicholson, Kathryn Hahn
IMDB-betyg: 5.3/10

Handling:
Efter att den duktiga softball-spelaren Lisa (Reese Witherspoon) blivigt kickad från laget bestämmer hon sig för att omvärdera sitt liv och istället ge mer fokus åt sitt kärleksliv. Hon slits dock mellan sina känslor till baseboll-spelaren Matty (Owen Wilson) och den nydumpade George (Paul Rudd).

Inför den här typen av romantiska komedier är det fullständigt förbjudet att ha några större förväntningar, även fast rollistan kan tyckas se bra ut!
Mannen som både har regisserat och skrivit manus heter James L.Brooks, som många kanske känner igen som en av utvecklarna till den sjukt populära tv-serien om en gul familj, nämligen ”The Simpsons” (1989-). Han har även vunnit hela tre Oscar och gjort bl.a. ” As Good As It Gets” (1997).
Rollistan ser som sagt sjukt imponerande ut, där Reese Witherspoon – som bara ser yngre ut för var dag som går – spelar den kvinnliga huvudrollen. Hon har bl.a. vunnit en Oscar för sitt framförande i den grymma ”Walk the Line” (2005) där hon sjöng med den snygga Joaquin Phoenix. Hon har även spelat huvudrollen i ”Legally Blonde” (2001) och är med i den nya ”Water for Elephants” (2011).
Som den manliga huvudrollen har vi både Owen Wilson och min personliga favorit Paul Rudd, som bl.a. varit med i ”Wedding Crashers” (2005) och ”I Love You, Man” (2009).
Sedan har vi också dragplåstret, Jack Nicholson, den trefaldigt Oscarsvinnande skådespelaren som bl.a. varit med i ”The Shining” (1980) och ”Gökpoet” (1975), men som i denna film gjorde ett sjukt halvdant jobb.
Även fast filmen verkligen hade alla verktyg – erfaren regissör och duktiga skådespelare – hände det någonting under filmens gång som inte nådde ända fram. Filmen kändes som två olika historier, där bådadera slutade som halvfärdiga.
Den får 2/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0