Anastasia (1997)


Titel:
Anastasia (1997)
Längd: 94 min
Genre: Animerat/Familjefilm
Skådespelare (Svenska röster): Helen Sjöholm, Peter Torgner, Janne ”Loffe” Carlsson, Philip Zandén
IMDB-betyg: 6.7/10

Handling:
Prinsessan Anastasia är den enda som återstår av kungafamiljen i Ryssland efter att den onda Rasputin sålt sin själ till djävulen för att förgöra dem.
När Anastasia växer upp på ett barnhem har hon inget minne av vart ifrån hon kommer. Anastasias farmor letar förgäves efter sitt barnbarn och är beredd att betala vad som helst för att se henne igen.
Dimitri och Vladimir är två skojare som är ute efter farmorns pengar, och då de hittar Anastasia reser de till Paris för att få sin belöning, men allt förändras under vägen.

Mysiga familjefilmer är svårslagna! Just Anastasia har ett underbart soundtrack och en skön story.
Originalrösterna görs av bl.a. Meg Ryan, John Cusack, Kirsten Dunst och Hank Azaria, men eftersom jag som liten såg den med svensk dubbning kändes det dumt att överge traditionen nu på senare år.
Regissörerna Don Bluth och Gary Goldman (säger man det fort låter det som Gary Oldman) har jobbat tillsammans med en rad kända/okända animerade filmer så som ”Titan A.E” och ”Landen för längesedan”.
Måste också påpeka att filmen är baserad på sanna påstådda legender kring Anastasias riktiga liv och den ryske Tsarens familj, vilket gör den snäppet intressantare.
Den får 4/5.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0