Beneath the Planet of the Apes (1970)


Titel:
Beneath the Planet of the Apes (1970)
Längd: 95 min
Genre: Action/Sci-Fi
Skådespelare: James Franciscus, Kim Hunter, Linda Harrison, Maurice Evans, David Watson, Charlton Heston
IMDB-betyg: 6.0/10

Handling:
Brent, en astronaut som kraschat på Apornas Planet, ger sig ut för att hitta den f.d. överlevande astronauten Taylor. Vid första anblick verkar det som att han ha blivit uppslukad av marken, men det visar sig att han befinner sig i en underjordisk stad där människor som överlevt en kärnvapenkatastrof bor.



Första filmen ur den här serien ”Planet of the Apes” (1968) var bra, riktigt bra. Däremot känns det som att den här filmen spårar ur fullständigt. Jag menar, telepati-människor som lever under jorden och som tillber och dyrkar en stor guldig atombomb? Hmm, kind of weird.
Regissören Ted Post har tidigare jobbat med Clint - Clintan – Eastwood i både ”Magnus Force” (1973) och ”Hang ’em High” (1968).
Skådespelargänget är i princip densamma från den föregående filmen, förutom det nya tillskottet James Francisus som spelar astronauten Brent. Jag är helt enkelt för ung för att vara bekänt med hans tidigare filmer, bl.a. ”Naked City” (1958), och en hel drös med olika tv-serier. Kan också berätta att han i sina yngre dagar såg oerhört snygg ut!
Som sagt så är de resterande celibriter välkända om man sett den första filmen i serien, ”Planet of the Apes" (1986), vi har i den listan Zira som spelas av Kim Hunter, den stumma Nova spelandes av Linda Harrison, och naturligtvis Dr.Zaius av Maurice Evans. Den som däremot blev ”utbytt” är Roddy McDowalls roll Cornelius som i den här filmen istället spelas av David Watson.
Trots att jag inte alls uppskattade den här filmen, måste jag ändå erkänna att den stundtals blev ganska charmig, men inte tillräckligt för att ge filmen godkänt! Helt klart sämsta filmen ur serien!
Av mig får den 2/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0