Ghost (1990)


Titel:
Ghost (1990)
Längd: 127 min
Genre: Drama
Skådespelare: Patrick Swayze, Whoopi Goldberg, Demi Moore, Tony Goldwyn
IMDB-betyg: 6.9/10

Handling:
Efter att Sam blivit dödad på väg hem från teatern under ett rån, kan inte hans själ släppa taget om hans flickvän Molly och deras liv tillsammans. Han lever därför kvar som ett spöke, utan att kunna kommunicera med sin käraste.



I vissa filmer är det enda man kommer ihåg efteråt den där klassiska romantiska scenen som ”gör filmen” och som får alla små-hjärtan där ute i världen att brista. Jag har som exempel i ”Pretty Woman” (1990) när Richard Gere kommer åkandes i en vit limousine och klättrar upp för Julia Roberts brandstege med en röd ros i munnen, i ”The Notebook” (2004) när Ryan Gosling och Rachel McAdams kysser varandra i regnet, eller i den kanske mest kändaste kärleksscenen genom alla tider: när Jack och Rose står framme i fören på det mäktiga fartyget i ”Titanic” (1997). I’m flying! I’m flying! I’m flying…
Den här filmen har även den gjort sig känd för en speciell scen. Nämligen drillningsscenen då Patrick Swayze sitter gränsle runt Demi Moore medans hon drejar och de båda kupar händerna kring den penisformade skulpturen framför dem, samtidigt går låten Unchained Melody av The Righteous Brothers i bakgrunden.
Regissören är den kanske lite otippade Jerry Zucker som nästan bara sysslat med komedier, bl.a. hans senaste film ”Rat Race” (2001), ”Ruthless People” (1986) och ”Top Secret” (1984).
I en av huvudrollerna har vi den extremt sexiga Patrick Swayze som även var med i den väldigt populära kärleksfilmen ”Dirty Dancing” (1987), men som tyvärr dog för några år sedan i cancer. Grejen med honom är att han verkligen osar SEX, hela hans appearance är så himla badboy-going-goodguy att man blir alldeles tokig!
Som hans kvinnliga motspelerska har vi den nu 50-åriga Demi Moore, som i ärlighetens namn fortfarande ser lika bra ut nu som då. Sedan hon föddes i New Mexico har hon hunnit varit gift med skådespelarna Bruce Willis och den nästan tjugo år yngre Ashton Kutcher.
Med på rollistan finns också Whoopi Goldberg som tillsammans med manusförfattaren Bruce Joel Rubin vann varsin Oscarsstatyett för sina prestationer i filmen. Den dreadlocksbärande Whoopi Goldberg såg jag senast i rollen som Gud i ”A Little Bit of Heaven” (2011) mot Kate Hudson.
Den här filmen är egentligen en enda stor klyscha alltihop. Drömprinsen som dör och blir till ett spöke, räddar livet på hans enda true love?? Det får en att vilja kräkas lite i sin egen mun, men samtidigt blir det ändå väldigt romantiskt och myspys:ig. Är man en sån som vanligtvis uppskattar kärlek-övervinner-allt-filmer, kommer man säkerligen gilla den här också!
Jag ger den 4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0