1408 (2007)


Titel:
1408 (2007)
Längd: 104 min
Genre: Skräck/Thriller
Skådespelare: John Cusack, Samuel L. Jackson, Mary McCormack
IMDB-betyg: 6.9/10

Handling:
Mike Enslin är en författare som specialiserar sig på hemsökta hotell. När han får nys om rum 1408 i Dolphin Hotell checkar han in en natt där, trots hotelldirektören Olins protest. Först är Mike skeptiskt till det s.k. ”hemsökta” hotellrummet, men bara efter några timmar får han ångra sig bittert.

Det här är en skräckfilm i riktig mindfuck-anda!
Den är baserad på en berättelse av skräckkungen Stephen King, vilket märks eftersom han har en thing för hotell, författare, sprit och väldigt konstiga saker i överlag. Filmen är däremot regisserad av vår svenska stolthet Mikael ”Micke” Håfström som jag senast såg ”The Rite” (2011) där han hade fått med Anthony Hopkins på rollistan.
Filmens huvudperson spelas av en personlig favorit, John Cusack, som jag senast såg i jorden-går-under-filmen ”2012” (2009) där han komiskt nog också spelar en författare.
Om man är sjukt uppmärksam under filmen gång kan man se att de har placerat olika rekvisitor och lagt in fraser som anmärker på Stephen Kings andra böcker osv. Bland annat kan man se yxan som Jack Nicholson en gång använde i den berömda ”The Shining” (1980).
Personligen tycker jag att filmen är riktigt, riktigt bra och sevärd! Den har ett obehag genom hela filmen som gör att man sitter på helspänn i princip hela tiden. En klar rekommendation om man är sugen på att bli uppskrämd!
Jag ger den 4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0