Million Dollar Baby (2004)


Titel:
Million Dollar Baby (2004)
Längd: 132 min
Genre: Drama
Skådespelare: Clint Eastwood, Morgan Freeman, Hilary Swank
IMDB-betyg: 8.2/10

Handling:
I Frankies boxningsklubb finns inget utrymme för kvinnor, i alla fall inte tills den påstridiga Maggie vandrar in och vill börja träna. Frankie är först tveksam men efter ett tag går han med på att träna henne, och efter bara ett år är hon på väg mot toppen.

Det här är en otroligt bra och fruktansvärt inspirerande film som borde ses av alla!
Att den dessutom vunnit hela fyra Oscar och ligger på plats 147 av 250 av bästa filmerna någonsin på IMDb, är ett löfte på att filmen är värd att se.
Clint ”Clintan” Eastwood står som både regissör och den manliga huvudrollen, vilket han gör med bravader. Han har tidigare vunnit fyra Oscar och kör som vanligt med sin karaktäriska röst som är väldigt lugn och lite härligt rispig. Spontant känns han mest känd för sin Dirty Harry-karaktär, men har även gjort och spelat med i den relativt nya ”Gran Torino” (2008) och ”Unforgiven” (1992).
Den tvåfaldigt Oscarsvinnande Hilary Swank spelar den kvinnliga huvudrollen och gick upp massor med musklet inför rollen som Maggie. Hon har tidigare varit med i ”Boys Don’t Cry” (1999), men är för mig mest känd från ”Ps I Love You” (2007), ”Conviction” (2010), ”Amelia” (2009) och ”The Reaping” (2007). Även med på rollistan har vi den extremt duktiga Morgan Freeman, som varit med i filmen som blivigt utnämn till den bästa genom tiderna på IMDb ”The Shawshank Redemption” (1994). Karln har även spelat en roll mot Brad Pitt i ”Seven” (1995) och i den grymma ”The Dark Knight” (2008).
Spontant kan man tro att filmen ligger i Rocky-facket där de bara boxas och härjar omkring, men den är så fruktansvärt mycket mer än så och vänder sig till de båda könen i alla åldrar.
Filmen är baserad på en samling boxningsnoveller, men jag är inte jättesäker på om det är sanna historier eller bara påhittad. Hur som helst är den ändå otroligt bra och jävligt mäktig!
Jag ger den 5/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0