Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006)


Titel:
Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006)
Längd: 151 min
Genre: Action/Äventyr
Skådespelare: Johnny Depp, Keira Knightley, Billy Nighy, Orlando Bloom, Jack Devenport, Stellan Skarsgård, Naomie Harris, Tom Hollander
IMDB-betyg: 7.3/10

Handling:
Jack Sparrow (Johnny Depp) gjorde en pakt med Den Flygande Holländarens kapten, Davy Jones (Billy Nighy), som han nu är tvungen att betala. Han får hjälp av Elizabeth (Keira Knightley) och Will (Orlando Bloom) att hitta den legendariska ”Död mans kista” för att få kontrollen över Davy Jones och hans odjur som vilar under havet.

Gänget i Pirates of the Caribbean är tillbaka!
Eftersom den fjärde i följden nyligen haft biopremiär så passade jag på att ha ett Pirates-maraton, där vi sträcksåg varenda en.
Vi får möta ett nytt ”ansikte” (anledningen till ” ” är att hans huvud är till hälften en bläckfisk) Davy Jones som styr över den Flygande Holländaren. Han själv och hans besättning har spenderat så mycket tid i havet att deras kroppar är till hälften blötdjur. Det är tack vare det otroliga jobb grabbarna med visuella effekter gjorde för att filmen vann en Oscar. Det är nästan otroligt att se hur långt vi har kommit i utvecklingen på just effekt-stadiet.
Lägg också märke till att vår svenska stolthet, Stellan Skarsgård, är med!
Den första filmen i serien är ”Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” (2003), där de gamla karaktärerna kommer tillbaka i tvåan. Johnny Depp, Keira Knightley och Orlando Bloom är tre av huvudrollerna som även var med i den första och spelar här otroligt bra!
Ännu en gång är det den fantastiska Gore Verbinski som sitter bakom regisserarratten, och han gör ett väldigt bra jobb!
Den andra filmen i följden kommer inte göra någon besviken! Tvärt om! Oftast brukar inte uppföljare vara någon höjdare, denna däremot är ruskigt bra och har superhäftiga specialeffekter.
Som sagt är det verkligen specialeffekterna som väger tyngst i denna film, och helst Davy Jones som ser fruktansvärt häftig ut!
Jag ger den 4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0