Battle for the Planet of the Apes (1973)


Titel:
Battle for the Planet of the Apes (1973)
Längd: 93 min
Genre: Action/Sci-Fi
Skådespelare: Robby McDowall, Claude Akins, Natalie Trundy, Paul Williams, Austin Stoker
IMDB-betyg: 5.0/10

Handling:
Ceasar styr världen efter att kärnvapenkriget tagit slut. De lever ett primitivt liv i skogen, men en grupp människor som bor i ruinerna av en gammal stad förbereder sig för attack mot det lilla samhället. Samtidigt har gorillan Aldo startat en grupp som planerar ett uppror mot Caesar.


Den här är sista delen utav den originella Apornas Planet-serien. De andra filmerna är ”Planet of the Apes” (1968), ”Beneath the Planet of the Apes” (1970), ”Escape from the Planet of the Apes” (1971) och ”Conquest of the Planet of the Apes” (1972).
Eftersom filmerna ska föreställa att utspela sig i olika tidformer brukar vissa rekommendera att se dem i en speciell ordning, alltså inte i ”efter år”-ordningen som vi gjorde, utan istället hoppa hejvilt kring filmerna. Den exakta listan har jag inte koll på till 100%, men jag tror att man börjar omkring ”Escape from the Planet of the Apes” (1971) och slutar med ”Beneath the Planet of the Apes” (1970), kan bli förvirrande i början men de som rekommenderar att se i den här ordningen påstår att all makes sense senare.
Regissören är densamma från den föregående filmen, ”Conquest of the Planet of the Apes” (1972), alltså J. Lee Thompson. Han är den enda regissören hittills som gett sig på att göra fler än en film om aporna.
Precis som alla de tidigare filmerna är Robby McDowall med, för andra gången som Caesar.
Även fast det bara var en vecka sedan vi hade Ap-maraton, är det ändå den här filmen som jag minns minst av. Har ingen vetenskaplig teori om varför det var så, utan jag skyller helt enkelt på tröttheten som flödade omkring i rummet efter en hel dag med bara apor.
Personligen tycker jag nästan att den här var en utav de sämsta ur serien, medan den första och den tredje enligt mig var de bästa.
Jag ger den 2/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0