Moulin Rouge (2001)


Titel:
Moulin Rouge (2001)
Längd: 127 min
Genre: Musikal/Romantik
Skådespelare: Ewan McGregor, Nicole Kidman, Jim Broadbent, John Leguizamo, Richard Roxburgh
IMDB-betyg: 7.6/10

Handling:
Den unga poeten Christian kommer till Paris år 1899. Där blir han djupt förälskad i nöjespalatset Moulin Rouge största stjärna, Satine.


Åh, den här filmen är verkligen helt underbar på alla sätt och vis! Lagom med humor, musik, kärlek och tragedi! Den vandrade dessutom hem från Oscarsgalan med hela två statyetter.
Regissören Baz Luhrmann är lite av en kärlekskrank hela han! Han ligger nämligen bakom de romantiska filmerna ”Australia” (2008) och ”Romeo & Julia” (1996).
En av huvudrollerna görs av den otroligt charmige Ewan McGregor, som man kan se som Obi-Wan Kenobi i ”Star Wars” (1999-2005)-filmerna, i den vackra ”I Love You Phillip Morris” (2009), ”Big Fish” (2003) och den grymma ”The Island” (2005).
Med på rollistan har vi dessutom den väldigt duktiga Nicole Kidman som vunnit en Oscar för hennes prestation i ”The Hours” (2002). Hon har också varit med i den redan nämnda ”Australia” (2008), thrillern ”The Others” (2001) och komedin ”Just Go with It” (2011).
Med på rollistan finns dessutom John Leguizamo som jag senast såg i thrillern ”Vanishing on 7th Street” (2010), Jim Broadbent som hade en oanad sångtalang, och den fullständigt oigenkännliga Richard Roxburgh från bl.a. ”Sanctum” (2011).
Filmen är en musikal av högsta kvallitet där de har en massa populära låtar bl.a. ”Roxanne”, ”I Was Made For Lovin’ You”, ”Pride”, Up Where We Belong” och ”One Day I’ll Fly Away”, är några av melodierna som filmen har att erbjuda.
För att uppskatta den här filmen borde man uppskatta musikaler, eftersom de sjunger i princip hela filmen. Soundtracket är något av de bättre och de har några riktigt fina pärlor i den som man kan lyssna på om och om igen, till exempel ”Come What May”!
Av mig får den en stark 4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0