Kung Fu Panda 2 (2011)


Titel:
Kung Fu Panda 2 (2011)
Längd: 91 min
Genre: Animerat/Äventyr/Familjefilm                                      
Skådespelare: Jack Black, Angelina Jolie, Gary Oldman, Dustin Hoffman, Seth Rogen, David Cross, Lucy Liu, Jackie Chan
IMDB-betyg: 7.4/10

Handling:
Den onda påfågeln Shen hotar att ödelägga Kina med ett nytt supervapen. Pandan Po och hans Kung Fu-kompisar måste ge allt de har för att försöka stoppa honom, men käppar sätts i hjulet då Po får möta sitt länge glömda förflutna.


Vem är det som hoppar genom luften likt en graciös svan? Vems lurviga knytnäve svischar mot ondskans käkben? Vems överviktiga uppenbarelse snubblar i sista sekunden och missar sin chans? Jo, den tröjlösa pandan Po.
Precis som i ”Kung Fu Panda” (2008) får vi möta Po och hans vänner i kampen om gott och ont, om dåtid och framtid, och om att vinna eller förlora. Spoiler alert: de vinner…(naturligtvis).
Regissören till uppföljaren av den populära DreamWorks-filmen är Jennifer Yuh - Äntligen en regissör som inte har penis, Boo-yaaah! Trots att det här är hennes första egna spelfilm, har hon ändå varit med och varit story artist till bl.a. ”Spirit: Stallion of the Cimarron” (2002) och även Po’s första film från 2008.
Med som rösterna har vi ännu en gång Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan, Seth Rogen, David Cross och Lucy Liu, den enda riktiga ”nykomlingen” är den fantastiska Gary Oldman från bl.a. ”Batman Begins” (2005).
Men den vi absolut inte får glömma är den svart/vita pandan Po himself, nämligen Jack Black. Finns inte ord att beskriva hur rösten verkligen passar PERFEKT in på honom. Hade jag inte vetat bättre så skulle jag nästan tro att rollen blev skriven åt honom.
Är filmen någonting att se då? Gillar man ettan och fortfarande har barnasinnet kvar, så absolut. Men trots att den är mer fartfylld, är liiiite mörkare, och ändå bjuder på en hel del skratt, så känner jag ändå att den är snäppet sämre än dess föregångnare. Filmers uppföljare får i regel väldigt svårt att komma in i värmen hos de flesta tittare. Den största boven är oftast förväntningarna, gillar man den första borde väl även den andra bli bra? Eller? Långt ifrån alla gånger. Men däremot är det väldigt många som faktiskt tycker att den här filmen är svinbra, så jag rekommenderar absolut att man ska ge den en chans.
- Po is back!
Jag ger den en neutral 3/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0