The Uninvited (2009)


Titel:
The Uninvited (2009)
Längd: 87 min
Genre: Skräck
Skådespelare: Emily Browning, Arielle Kebbel, Elizabeth Banks, David Strathairn, Jesse Moss
IMDB-betyg: 6.2/10

Handling:
När Anna återvänder hem efter att ha varit på ett mentalsjukhus pga. mammans död, finner hon att hennes pappa redan gått vidare och skaffat en ny och yngre fru. Anna och hennes äldre syster märker direkt att allting inte står riktigt till med den nya frun, det enda de behöver göra är att bevisa för deras pappa att hon har mörka hemligheter – vilket visar sig bli lättare sagt än gjort.


Under Allhelgona-helgen såg jag, inte helt överraskande, på skräckfilmer. En utav dem var den japanska ”A Tale of Two Sisters” (2003). Anledningen att jag tar upp den informationen nu är för att den amerikanska ”The Uninvited” som jag såg härom kvällen har fått sin inspiration och grundidé från den.
Regissörerna till den här filmen är Charles och Thomas Guard, eller Bröderna Guard som de också kallas, som gjorde sin debut inom spelfilms-världen när den här filmen släpptes. Tidigare har de mest sysslat med kortfilmer av olika slag.
Som huvudrollen Anna spelade den otroligt vackra Emily Browning som verkligen satte sitt namn på kartan tidigare i år när hon spelade huvudfiguren i den actionfyllda ”Sucker Punsch” (2011). Just nu är hon däremot aktuell med dramat ”Sleeping Beauty” (2011), som jag är sjuuukt pepp på!
Som den elaka styvmamman spelar Elizabeth Banks som man kan se mot Seth Rogen i den romantiska komedin ”Zack and Miri Make a Porno” (2008) men också i den något seriösare ”The Next Three Days” (2010) mot Russell Crowe.
Med på rollistan har vi också den Oscarsnominerade David Strathairn från bl.a. ”Fracture” (2007), ”Good Night, and Good Luck” (2005), ”The Bourne Ultimatum” (2007), och Arielle Kebbel som i alla fall jag känner igen mest från den romantiska komedin ”John Tucker Must Die” (2006)
Om jag skulle ställa ”A Tale of Two Sisters” (2003) och ”The Uninvited” bredvid varandra skulle jag säga att den sistnämnda är en light-version av det japanska originalet, främst eftersom ”The Uninvited” är hundratusen gånger simplare att förstå och hänga med i än ”A Tale of Two Sisters” (2003), och för att man slipper ”Allvarligt, vad hände just?”-känslan.
Det här är hur som helst en riktigt bra skräckis som bitvis blir ganska läskig, dessutom skadar det inte att slutet är överraskande och att jag är twist-på-slutet-kåt som fan.
Av mig får den en svag 4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0