Fracture (2007)


Titel:
Fracture (2007)
Längd: 113 min
Genre: Drama/Thriller
Skådespelare: Anthony Hopkins, Ryan Gosling, Embeth Davidtz, Rosamund Pike, Billy Burke, David Strathairn, Cliff Curtis
IMDB-betyg: 7.1/10

Handling:
Den unga advokaten Willy är på väg uppför karriärstegen, men innan han börjar på det nya och mer exklusiva advokatföretaget bestämmer han sig för att ta sig ann ett sista fall som vid första anblick ser ut som ett enkelt mål men som visar sig bli svårare än han hade trott.


Slår vad om att regissören Grogory Hoblit är jävulskt förbannad att han inte kunde döpa filmen till den redan döpta ”A Perfect Murder” (1998) där Andrew Davis redan gjort en film med Michael Douglas och Gwyneth Paltrow. Om det nu är regissören som bestämmer titeln? Jag har ingen aning. OM det däremot vore så, tänkte han säker ”-Fan i helvete! Den titeln hade varit PERFEKT till den här filmen. Jävla Andrew alltså”, fast på engelska naturligtvis.
Den redan nämna regissören Grogory Hoblit har bl.a. gjort ”Frequency” (2000) och ”Primal Fear” (1996) där bl.a. Richard Gere och en ung Edward Norton är med.
Filmens stora namn och dragplåster är skådespelaren Anthony Hopkins, som utan tvekan är mest känd som Dr. Hannibal Lecter från de klassiska ”The Silence of the Lamds” (1991), ”Hannibal” (2001) och ”Red Dragon” (2002), men dessutom de ganska nya ”You Will Meet a Tall Dark Stranger” (2010) och ”The Rite” (2011).
Som advokaten Willy spelar den otroligt spännande skådespelaren Ryan Gosling. Trots att han är sjukt attraktiv tycker jag att han är duktig som ofta väljer bort de klassiska ”snygg-rollerna”, och istället kör på med starkt drama och med viktiga berättelser. Några av hans mest kända är ”Lars and the Real Girl” (2007), ”Half Nelson” (2006), ”The Notebook” (2004), samt den Oscarsnominerade ”Blue Valentine” (2010).
Med på rollistan finns även Rosamund Pike ”Pride and Prejudice” (2005) och ”Surrogates” (2009), Billy Burke som spelar pappan i ”Red Riding Hood” (2011) och ”Twilight” (2008), samt Cliff Curtis från ”Sunshine” (2007).
Sjukt duktiga skådespelare + en intressant och smart story = Helt klart sevärd film! Det är spänning rakt igenom, och det hade inte varit en omöjlighet om det var ”based on a true story”, vilket det inte är. Men ändå. Att Anthony Hopkins dessutom inte heller kan få nog av att spela psyk-roller gör också det hela ännu roligare!
Av mig får den 4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0