I Love You Phillip Morris (2009)


Titel:
I Love You Phillip Morris (2009)
Längd: 102 min
Genre: Drama/Romantik/Komedi
Skådespelare: Jim Carrey, Ewan McGregor, Rodrigo Santoro, Leslie Mann, Antoni Corone, Brennan Brown
IMDB-betyg: 6.7/10

Handling:
Steven Russell är gift, har barn och lever i ett idylliskt samhälle, tills den dagen han är med om en bilolycka som får honom att helt ifrågasätta sitt liv. Han kommer på att han är homosexuell och börjar leva helt utan gränser som ganska fort får honom att hamna i fängelset. I fängelset träffar han däremot av en slump Phillip Morris som han genast blir kär i.


Kombinationen med Jim Carrey+Ewan McGregor= homosexuellt par, är en vääääldigt udda upplevelse. Däremot fungerar det faktiskt skitbra, och den sätter sig på hjärnan.
Regissörerna är männen Glenn Ficarra och John Requa, som än så länge bara gjort filmer tillsammans. Deras andra och största hitt är ”Crazy, Stupid, Love” (2011) som jag faktiskt såg på bio för ett tag sedan.
Karaktären Steve Russell spelas av komikern Jim Carrey, som onekligen är mest känd som sådär härligt flummig och överspelad. Några av hans mest kända är helt klart ”Ace Ventura : Pet Detectiv” (1994) och ”Truman Show” (1998).
Rollen som den försynta Phillip Morris spelas av Ewan McGregor, som jag senast såg i bl.a. ”Star Wars: Episode I- The Phantom Menace” (1999),”Star Wars: Episode II- Attack of the Clones” (2002) ”Star Wars: Episode III- Revenge of the Sith” (2005) och ”Moulin Rouge” (2001).
Med på rollistan finns dessutom Leslie Mann och Rodrigo Santoro som båda två gör röster i den animerade filmen  ”Rio” (2011).
Men det bästa med filmen är däremot att den är baserad på Steven Jay Russells liv, en helt otrolig historia som man knappt kan fatta är sann! I alla fall hela den där rymma-från-fängelse-biten!
Jag tycker kort och gott att det här är en otroligt rörande historia, som faktiskt är en härlig och uppfriskande kombination mellan humor och kärlek.
Jag ger den 4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0