Breaking bad (2008-) - serie


Titel:
Breaking bad (2008-) - serie
Längd: Varje avsnitt ca 45 min
Genre: Action/kriminalare
Skådespelare: Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt.
IMDB-betyg: 9.3/10

Handling:
Serien handlar om Walter, han är en man i medelåldern och jobbar som kemilärare, han bor med sin fru Skyler och sin smått handikappade tonårsson. Han är inte en speciellt nöjd man, då hans prestation som kemilärare är under hans begåvning och ekonomin i familjen är knackig.
En dag får han reda på att han har cancer med ganska liten chans till överlevnad, han bestämmer sig då för att använda sina kemikunskaper till att göra metamfetamin för att lämna efter sig pengar till sin familj. Han söker upp en gammal elev, Jesse, som redan på den tiden langade droger och bråkade omkring på stan.
Men drogvärlden är en farlig plats att vistas, och medan riktiga knarkkungar blir avundsjuka på Walters rena metamfetamin, så är också hans brother-in-law en framgångsrik drogpolis.

Det har redan kommit ut fyra säsonger, och jag blev just klar med sista avsnittet. I skrivande stund finns det alltså 46 avsnitt och jag gillar den här serien skarpt!
Den känns faktiskt väldigt trovärdig, samtidigt som den öppnar upp ögonen inför det stora drogproblemen på gatorna (kanske inte just lika mycket i Sverige). Varje avsnitt innehåller väldigt mycket spänning och man har svårt att stänga av tvn.
Skådespelarna gör fantastiska insatser, helst Bryan Cranston och Aaron Paul, som jag tycker levererar i varje avsnitt.
Skaparen Vince Gilligan har bl.a. producerat hittserien Arkiv-X, som genom åren blivit en dundersuccé. Det är därför inte särskilt svårt att acceptera framgången med hans nya flamma Breaking bad.
Den får definitivt 5/5.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0