National Treasure: Book of Secrets (2007)


Titel:
National Treasure: Book of Secrets (2007)
Längd: 124 min
Genre: Action/Äventyr
Skådespelare: Nicolas Cage, Diane Kruger, Justin Bartha, Helen Mirren, Jon Voight, Ed Harris, Harvey Keitel
IMDB-betyg: 6.5/10

Handling:
Ben Gates ska tillsammans med data-hackern Riley och sin ex-fru Abigail lista ut sanningen bakom Abraham Lincolns död, och i samma veva hitta en undangömd skatt.



Ben, Riley och Abigail är tillbaka i matchen igen. Efter blott tre ynka år är de tre musketörerna, amigosen, åter synliga i alla våras tv-skärmar (eller i mitt fall: datan) och som naturligtvis ännu en gång är redo att slipa geniknölarna och slänga sig ut på nya äventyr.
Filmens uppföljare, från ”National Treasure” (2004), gjordes även den av regissören Jon Turteltaub, och spelas i uppföljaren av precis samma gäng från den första filmen. Det enda som egentligen är splitternytt är det faktum att the-bad-guy här spelass av den svinONDA Ed Harris istället för Sean Bean. Hela han bara osar ondska och det hade inte varit det optimala att möta honom i en mörk gränd en lördagkväll, om jag säger så. Han känns som en sådan människa som skulle kunna ha en väldigt kort stubin och bli riktigt jävla förbannad, typ. Honom kan man hursomhelst se i hans Oscarsnominerade ”Truman Show” (1998), ”Pollock” (2000) och ”Apollo 13” (1995).
Egentligen var den här filmen ungefär samma sak som dess föregångnare, och blev med det en godkänt uppföljare. De lyckades koka ihop en bra underhållsfilm där action, äventyr och även en del humor stod på menyn, och som gör det till en alldeles perfekt familjefilm.
Av mig får den en klassisk 3/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0