100 Feet (2008)


Titel:
100 Feet (2008)
Längd: 96 min
Genre: Skräck/Thriller
Skådespelare: Framke Janssen, Bobby Cannavale, Ed Westwick, Michael Paré
IMDB-betyg: 5.6/10

Handling:
Efter att ha suttit i fängelse för att ha mördat sin misshandlare till poliskonstapelman, får Marnie (Framke Janssen) husarest med elektronisk fotboja ett år. Men bara efter några dagar i sitt gamla hus börjar konstiga saker att hända och hon upptäcker att det är hennes döda man som går igen.

Måste först och främst slå fast vid att specialeffekterna verkligen inte var någonting att hurra över, vilket med ens gjorde filmen sämre! Den kvinnliga huvudrollen Framke Janssen har vi tidigare sett i X-Men (2000-2006) som Wolverines älskling Jean Grey.
Ed Westwick är definitivt mest känd som Chuck Bass i tv-serien Gossip Girl (2007- ) där han spatserar runt i dyra kläder och perfekt slickat hår.
Det är Eric Red som ligger bakom den här spöken-som-vägrar-gå-vidare-filmen, och hans personliga forum är helt klart skräck och thrillers. Han har tidigare hållit på med bl.a. ”The Hitcher” (både 1986 och 2007).
Spöken som vägrar dö kan ibland störa mig oerhört, helst då de inte ”förtjänar” att bli spöken. Spöket i just den här filmen var ett exemplariskt sådant, då han först i livet slog sin fru och sedan fortsätter när han är död, inte okej!
”100 Feet” var som sagt ingen höjdare, och det tack vare det usla manuset och världens sämsta specialeffekter.
Den får 2/5.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0