The Bourne supremacy (2004)


Titel:
The Bourne supremacy (2004)
Längd: 108 min
Genre: Action
Skådespelare: Matt Damon, Brian Cox, Julia Stiles, Karl Urban, Joan Allen, Franka Potente
IMDB-betyg: 7.6/10

Handling:
Jason Bourne (Matt Damon) är tillbaka! Han och Marie lever ett tillsynes stilla liv, men då agenten Kirill (Karl Urban) är de på spåren slutar det illa för Marie.
Någon har satt dit Jason för två mord han inte har begått, och medan alla polisstyrkor är efter honom måste han kämpa för att överleva.

Detta är tvåan av den relativt populära Bourne-trilogin, första heter ”The Bourne identity” (2002).
Nästan det viktigaste är att det är samma skådespelare med! Det finns praktiskt taget inget värre då de byter ut de forna celebertna!
Regissören Paul Greengrass är den ansvarige för den här filmen, han jobbar även med Matt Damon i ”The green zone” (2010).
Det som är lite kul är att Matt Damon i princip inte ler (eller visar tänderna) en enda gång i hela filmen. Fast förvisso, i filmens värd behöver ingen någonsin gå på toa, äta eller ens sova… så brist på leende är försvarbart.
 Jag tycker i alla fall att filmen inte var lika bra som den första, vilket inte kom som en chock direkt. Tycker även att manuset ibland inte höll ihop riktigt, eller i alla fall att det fattas någonting utöver vilda biljakter.
Den får en stark 3/5.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0