A Serbian Film (2010)


Titel:
A Serbian Film (2010)
Längd: 104 min
Genre: Skräck (?)
Skådespelare: Srdjan Todorovic, Sergej Trifunovic, Jelena Gavrilovic, Katarina Zultic
IMDB-betyg: 5.7/10

Handling:
Den f.d. porrskådisen Milos gör ett sista jobb innan hans pension. Filmen är ett specialjobb från en okänd rik klient som vill göra en experimentell konstfilm. Milos dras längre och djupare ner i mörkret som till slut sväljer honom fullständigt.


Aaaaaalltså…..
Hur många gånger har man inte hört folk berätta rövarhistorier om just den här filmen ”Den är helt sjuk. Galen.Chockerande.Skrämmande.Äcklig” ?? Förmodligen tusen gånger! Ändå kan man inte låta bli att se den.
Personligen tycker jag att den andas lite ”Hostel” (2006) och ”The Human Centipede” (2009), den gemensamma faktorn är att de alla tre är rejält störda.
Eftersom jag i mina dagar skådat en hel del skräckfilm så är det sällan jag bli speciellt påverkad, har med andra ord blivit ordentligt härdad. Något av det värsta jag vet inom just skräck-genren är när den inte fyller någon funktion eller känns helt poänglös. På något sätt ”förstår” jag Robert Englunds karaktär Freddy Kreuger från ”A Nightmare on Elm Street” (1984) när han går omkring och dödar ungdomar vars föräldrar en gång i tiden låste in honom i ett hus och brände honom levande, eftersom han får ”hämnd”, och hämnden i den här lilla historien tycker jag räknas som en poäng. Så, när porrskådisen och smygalkolisten Milo får viagra och börjar döda folk, räknas det med andra ord inte som en tillräklig vendetta.
Ångrar mig nu lite i efterhand att jag klankade ner på ”Basic Instinct” (1992) eftersom jag tyckte att den var väldigt mycket naket i, den här filmen däremot är det naket redan efter 15 sekunder in i filmen…och i princip hela filmen igenom. Naket och whiskey är, och jag skojar inte, med i nästan varenda scen.
Eftersom det var så fruktansvärt tydligt att det var en film, alltså man tänkte verkligen ”-Här är en film, utan någon som helst verklighet”, blev det genast superpinsamt och väldigt patetiskt. Lägger jag dessutom till den redan nämnda bristen på poäng, så blir den ännu sämre.
Kort summering: Vill man se avdankade porrskådisar, blod, tortyr, och en total poänglös film så skulle jag rekommendera den här åt dig. Om man däremot inte orkar lägga ner tid på att se en klassisk skitfilm så föreslår jag att slå på en annan rulle istället.
Av mig får den 1/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0