Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980)


Titel:
Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980)
Längd: 124 min
Genre: Action/Äventyr
Skådespelare: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Anthony Daniels, Billy Dee Williams, David Prowse
IMDB-betyg: 8.8/10

Handling:
För att överleva Darth Vader tvingas Luke Skywalker bege sig till Dagobah-systemet för att hitta jedi-mästaren Yoda som ska lära honom allt som han behöver veta för att övervinna den mörka kraften.


Det här är alltså andra filmen ut den populära sci-fi serien, där den första är ”Star Wars: Episode IV – A New Hope” (1977).
Största skillnaden från den första filmen, helt regissör-mässigt, är att det är mannen Irvan Kershner istället för originalskaparen George Lucas som står bakom kameran. Han har bl.a. varit inblandad i Bond-filmen ”Never Say Never Again” (1983) där Sean Connery har rollen som Mr James Bond.
Förutom från att ha vunnit en Oscar för bästa ljud, så liggen den även på plats nr#12 på IMDbs topp 250 bästa filmer. Inte dåligt inte!
Precis som i den föregående filmen är Mark Hamill, Harrison Ford och Carrie Fisher huvudrollerna. Personligen kan jag inte släppa att Harrison Ford ser otroligt snygg ut!
Vissa anser att den här till och med överklassar den första filmen, själv tycker jag att de är ungefär lika bra och ligger på samma nivå, förutom att den här är snäppet mörkare än dess föregångare. Hur som helst så är ”Star Wars” helt enkelt ett gäng kanonfilmer och borde få upplevas av alla!
Av mig får även den här 5/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0