Basic Instinct (1992)


Titel:
Basic Instinct (1992)
Längd: 127 min
Genre: Thriller
Skådespelare: Michael Douglas, Sharon Stone, Jeanne Tripplehorn, George Dzundza, Leilani Sarelle
IMDB-betyg: 6.9/10

Handling:
Detektiven Nick Curran utreder ett mord, men finner sig själv attraherad av den huvudmisstänkta författaren Catherine.  


Tips från coachen är att inte under några som helst omständigheter se den här filmen med ett sällskap där nakenhet kan blir genant, exempelvis med familjen. Det är nämligen väldigt mycket naket i den och som blev en av 1992 års mest omtalade erotiska thriller.
Filmens regissör är Paul Verhoeven, mannen som gjorde Arnold Schwarzeneggers ”Total Recall” (1990), ”RoboCop” (1987) och den Oscarsnominerade Kevin Bacon-filmen ”Hollow Man” (2000).
Som huvudrollen Nick Curran spelar ingen mindre än en av mina favoritmän, Michael Douglas, som jag senast såg i den grymma ”The Game” (1997) och ”A Perfect Murder” (1998).
En av de kvinnliga huvudrollerna görs av den förföriske Sharon Stone, som blev Oscarsnominerad för sin roll i ”Casino” (1995), men som dessutom är med i regissörens redan nämnda ”Total Recall” (1990) och ”Basic Instinct 2” (2006).
Men på rollistan har vi dessutom Jeanne Tripplehorn som spelar mot Tom Cruise i ”The Firm” (1993) och mot Gwyneth Paltrow i romantiska ”Sliding Doors” (1998).
Filmen är oerhört spännande och tempot är härligt klurigt! Twisten på slutet gör det hela dessutom ännu bättre!
Av mig får den en svag 4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0