Cube 2: Hypercube (2002)


Titel:
Cube 2: Hypercube (2002)
Längd: 95 min
Genre: Thriller
Skådespelare: Kari Matchett, Geraint Wyn Davies, Grace Lynn Kung, Matthew Ferguson, Neil Crone, Barbara Gordon, Lindsey Conell
IMDB-betyg: 5.6/10

Handling:
Åtta människor vaknar ännu en gång upp i ett kub-liknande rum. Snart upptäcker de att de befinner sig i en fjärde dimension där fysikens lagar inte gäller. De blir tvungna att avslöja ”hyberkubens” hemligheter och trotsa de olika rummens fällor för att överleva.


Det här är en uppföljare till den klassiska ”Cube” (1997). Idén är ungefär den samma: Människor instängda i en kub. Däremot har de olika fällorna uppdaterats och blivit snäppet coolare, och med det också snäppet osannolikare.
Regissören Andrzej Sekula har inte gjort särskilt många filmer, tre för att vara exakt. Däremot har han varit filmfotograf till bl.a. ”Trust” (2010), ”American Psycho” (2000) och ”Pulp Fiction” (1994).
En av filmens skådespelare är Kari Matchett, mest känd från olika tv-serien som bl.a. ”Covert Affairs” (2010-), ”24” (2001-2010) och ”Invasion” (2005-2006). Resterande skådespelare; Grace Lynn Kung, Geraint Wyn Davies, Matthew Ferguson o.s.v. är ett gäng som inte varit med i speciellt välkända filmtitlar, däremot har även de medverkat i diverse serier.
Filmen är ganska tråkig och förutsebar. Gillar man ettan kan man nog tycka att tvåan är lite nördigt rolig, men annars är det helt enkelt en otroligt blek uppföljare.
Av mig får den 2/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0