Escape from the Planet of the Apes (1971)


Titel:
Escape from the Planet of the Apes (1971)
Längd: 88 min
Genre: Action/Sci-Fi
Skådespelare: Kim Hunter, Roddy McDowall, Bradford Dillman, Natalie Trundy, Ricardo Montalban, Eric Braeden
IMDB-betyg: 5.8/10

Handling:
Innan Apornas planet sprängdes, hann Zira och Cornelius in i Taylors gamla farkost som vetenskapsapan Milo hade lagat. De slungas tillbaka i tiden och hamnar i en värld innan deras egen, där aporna inte kan prata och där det är människan som har makten.


De två föregående filmerna ”Planet of the Apes” (1968) och ”Beneath the Planet of the Apes” (1970) har båda handlat om en planet där det är aporna som är ”bossen” och människorna som lever som slavar. I den här filmen däremot är upplägget tvärt om, Zira och Cornelius slungas tillbaka i tiden till den tid då människorna levde som kungar på jorden och där aporna fortfarande inte kunde prata. Intressant tänker jag!
Regissören till den här filmen är Don Taylow, vars gjort en sjuhelsikes många tv-filmer, men bara ett fåtal långfilmer, en av dem är ”The Final Countdown” (1980) där den också handlar om tidsresor, Don Taylor verkar ha en ”thing” för det. I den nyss nämnda filmen har Kirk Douglas och Martin Sheen huvudrollerna, gissa tre gånger vilka deras barn är! Jajemän, skådespelaren Michael Douglas och bråkstaken Charlie Sheen.
Huvudrollerna i den här filmen däremot är de redan nämnda Zira och Cornelius, Kim Hunter och Roddy McDowall. Som dessutom varit med i de tidigare filmerna.
Någonting som jag alltid älskat är schimpanserna Zira och Cornelius förhållande, de är sådär lyckligt kära att man bara vill krama om dem hela tiden! Skulle ge allt för att få ha de där två sparvlarna inlåsta i garderoben som jag kunde ta fram emellanåt och titta på. Åh!
Den här filmen är hur som helst definitivt bättre än den föregående, men ändå snäppet sämre än seriens första. En liten twist på slutet makes it even better!
Av mig får filmen en stabil 3/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0