Hot Fuzz (2007)


Titel:
Hot Fuzz (2007)
Längd: 121 min
Genre: Action/Komedi
Skådespelare: Simon Pegg, Nick Frost, Jim Broadbent, Paul Freeman, Martin Freeman, Bill Nighty, Joe Cornish, Peter Wight, Timothy Dalton, Paddy Considine, Rafe SPall, Kevin Eldon
IMDB-betyg: 7.9/10

Handling:
Den duktiga Londonpolisen Nicholas Angel blir förflyttad till den tröttsamma landsbygden Sandford eftersom han fångar fyra gånger så många skurkar som de resterande polismännen, vilket får de andra att framstå som dåliga. Sandfors är känd för att vara helt fri från brottsligheter, men efter en rad ”olyckor” i den lilla staden, börjar Angel ana ugglor i mossen. 
 



Komedier är som livets lotteri. Innan man slår på filmen vet man inte om humorn passar en i smaken. Det är nummer ett. Nummer två är att det ibland kan vara svårt att hitta de där som INTE är en skitproduktion, eftersom det finns hundratals av dem där ute. Ett säkert kort brukar vara att kolla in vad huvudrollerna och även vad regissören sysslat med tidigare, som i det här fallet är Edgar Wright som också gjort ”Shaun of the Dead” (2004) och ”Scott Pilgrim vs. The World” (2010) – alltså godkänt att bocka av den delen.
Men skådespelarna då? Jo det underbara radarparet, helan och halvan, Simon Pegg och Nick Frost stod båda två som filmens huvudroller. Tillsammans har de även stått framför kamerorna i de grymma filmerna ”Shaun of the Dead” (2004) och den lite nyare ”Paul” (2011).
Det jag fullkomligt älskar med den här filmen är personkemin mellan de redan nämnda huvudrollerna, den känns så jäkla äkta att man inte vet vart man ska hä sig. Känslan ”Let’s get this shit done” som man ibland kan känna att filmgänget på inspelningsplatsen sådär nonchalant och uttråkat tänker, infinner sig inte ens lite. Man får den här känslan att de har haft jävligt kul tillsammans, och att de efter inspelningen gick och tog sig en bärs tillsammans på den lokala pubben.
Filmens humor är verkligen fruktansvärt underhållande och inte såndär kiss-och-bajs-humor som man bara tillslut suckat åt, utan de har satsat på en mer avskalad och ironisk underhållning som verkligen passar mig i smaken. Att de dessutom har den här charmiga brittiska dialekten gör att man smälter fullständigt…
Förutom att humorn och skådespelarna gör ett kanonjobb, är även filmens klippning solklart gjord! ÄLSKA!
Av mig får filmen en stabil 4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0