The Collector (2009)


Titel:
The Collector (2009)
Längd: 90 min
Genre: Skräck/Thriller
Skådespelare: Josh Stewart, Andrea Roth, Michael Reilly Burke, Juan Fernánderz, Karley Scott Collins, Madeline Zima, Alex Feldman
IMDB-betyg: 6.2/10

Handling:
Arkin jobbar som hantverkare åt den rika familjen Chase. När de åker iväg på semester planerar han att stjäla en mycket värdefull diamant som de har i ett kassaskåp bakom spegeln i sovrummet. Men mitt i natten när han kommit dit upptäcker han att en annan brottsling redan är där.

Det kanske låter som en klassisk thriller… men lägg då till massor av tortyrfällor och floder av blod.
Manusförfattaren bakom ”Saw 4-7” (2007-2010) Marcus Dunstan står som regissör till den här skräckrullen, som faktiskt är hans första egna film. Tortyr är ju minst sagt hans stora passion (kul kille) och han sattsar helhjärtat på en massa smarta tortyrmojänger som kikar fram titt som tätt genom filmens gång.
Huvudrollen aka #1 inbrottstjuven spelas av Josh Stewart, en man med ett väldigt speciellt utseende, han ser nästan lite drogad ut på ögonen. Hur som helst så är han helt klart underskattad, och jag hoppas på fler roller från honom i framtiden! Personligen blev jag förälskad i honom när jag följde serien ”No Ordinary Family” (2010-) då han spelade Joshua, men han har dessutom varit med i ”Law Abiding Citizen” (2009). Som sagt, hoppas på mer från honom in the future.
Madeline Zima är ett namn som de flesta kanske inte känner igen, men hon har varit med i ganska många serier.  Där i listan har vi den kända komediserien ”The Nanny” (1993-1999) där hon som ung spelade ett av barnen, några avsnitt av ”Heroes” (2006-2010) och sist men inte minst ungefär en säsong av ”Californication” (2007-).
Filmen har självklart lite Saw-känsla över sig med alla tortyrvapen, men det är just det krutet ligger på, som istället kanske borde läggas på resterande manus. Jag känner att hela historien möjligtvis inte var 100% genomtänkt då han framförde idén, liksom – Vad fick mördaren ut av att ”samla” på olika människor och sedan lägga dom i små boxar hos andra människor? No one knows verkar det som.
Men jag tycker ändå att det absolut är en helt okej skräckfilm, och eftersom det inte är en lugn stund med alla små redskap han har, gör det inte speciellt mycket att storyn inte är den mest genomtänka eller realistiska!
Regissören Marcus Dunstan håller dessutom på att utforma ”The Collection” (2011?), som helt enkelt ska föreställa en uppföljare till ”The Collector” (2009). Med, håll i hatten, ännu en gång Josh Stewart som huvudrollen. Yes, hatar när de plötsligt byter ut huvudpersonen. Framtida Jessica borde med andra ord hålla ögonen öppna inför den nya ”The Collection” som förhoppningsvis snart är på gång!
Ger filmen en lagom stark 3/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0