Tropic Thunder (2008)


Titel:
Tropic Thunder (2008)
Längd: 107 min
Genre: Komedi/Action
Skådespelare: Ben Stiller, Robert Downey Jr, Jack Black, Jay Baruchel, Brandon T. Jackson, Danny McBride, Nick Nolte, Matthew McConaughey, Tom Cruise
IMDB-betyg: 7.1/10

Handling:
Ett gäng skådespelare ska tillsammans vara med i Hollywoods nya krigsfilmsuccé. Efter några halvdåliga scener bestämmer sig regissören för att lämna skådespelarna långt ute i den Sydasiatiska djungeln så att de får känna på hur det är och göra scenerna mer realistiskt. Men när de släppts av med helikoptern och får stå öga mot öga med ett gäng riktiga gangstrar, tror skådespelarna att de fortfarande spelar in och att allt är en del av filmen.



Killars absolutaste favoritgenrer är komedi och action (fördomar??). Vad händer om man kombinerar dessa två och sätter komedi-kungar som huvudpersoner? En jäkligt flummig film och en jävulskt oförberedd Oscarsnominering!
Regissören, en av manusförfattarna och huvudrollen är i det här fallet Ben Stiller himself. En annan film som han också gjort själv är komedin ”Zoolander” (2001) där han spelar tillsammans med polaren Owen Wilson, han är även med i den romantiska komedin ”There’s Something About Mary” (1998).
Som den nerknarkade och blonda Jeff, har vi min personliga favorit Jack Black. Själv fullkomligt älskar jag honom i ”Tenacious D in The Pick of Destiny” (2006), men bara härom veckan hörde jag hans stämma som den lurviga animerade pandan Po i ”Kung Fu Panda” (2008).
Filmens absolut roligaste, bästa och mest vrickade prestation gjorde utan tvekan Robert Downey Jr från bl.a. ”Sherlock Holmes” (2009), och Tom Cruise från filmen ”Jerry Maguire” (1996). Anledningen till att de var så underhållande var för att de spelade roller där man knappt kände igen dem, exempelvis en svart soldat och en överviktig chef. Det sjukaste är dessutom att Robert Downey Jr blev Oscarnominerad för sin black-man-roll i ”bästa manliga bi-roll”-kategorin, men den knep naturligtvis Heath Ledger i ”The Dark Knight” (2008).
Filmen har en hel del omogen och puckad humor, men tar man det för vad det är så blir det jäkligt avslappnat och faktiskt ganska roligt. Tycker dessutom att själva filmidén är hur bra som helst!
Slutsats: Jack Black har platinablont hår. Robert Downey Jr är en skådespelare, som spelar en vit skådespelare, som spelar en svart man. Måste jag säga mer? Awesome!
 - I'm the dude playin' the dude, disguised as another dude!
Jag ger filmen en svag 4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0