Bridesmaids (2011)


Titel:
Bridesmaids (2011)
Längd: 125 min
Genre: Romantik/Komedi
Skådespelare: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Wendi McLendon-Covey, Ellie Kemper, Melissa McCarthy, Rose Byrne, Chris O’Dowd
IMDB-betyg: 7.5/10

Handling:
Vi får möta Annie. En kvinna utan drömjobbet, drömboendet eller drömmannen. När hennes bästa vän Lillian ska gifta sig får hon äran att vara en av brudtärnorna till bröllopet och allt vad det innebär.


Har bara en sak att säga om den här filmen: Hysteriskt jävla rolig!
Man kanske tror att den bara tilltalar kvinnor, men i biosalongen var det minst lika många grabbar som garvade tills de grät, som tjejer.
Filmen är gjord av Paul Freig, en man som faktiskt ser jäkligt tråkig ut på bild, men som förmodligen lär ha humor eftersom han gör ett sånt pass bra jobb med den här filmen. Han har tidigare inte gjort speciellt mycket, utan har istället hoppat in och regisserat några avsnitt ur olika serier och han brukar dessutom spela några småroller i diverse filmer. En film som han däremot har gjort är ”I Am David” (2003) som faktiskt verkar ganska bra.
Huvudrollen i ”Bridesmaids” görs av den otroligt underbara Kristen Wiig som jag senast såg i komedin ”Paul” (2011). Den kvinnan är verkligen hur rolig som helst och hon har det där lilla bortkomna utseendet som gör det hela ännu roligare. Ett typiskt ord att beskriva henne med är: Hilarious! Kan också informera att Kristen Wiig är en av de två som står bakom filmmanuset, den andra heter Annie Mumolo som faktiskt var med i en scen tillsammans med Kristen Wiig (hon spelade den hispiga flygpassageraren som trodde att planet skulle störta).
En annan som jag också alltid tycker är duktig är Melissa McCarthy, hon är så himla söt att det nästan är omöjligt att inte älska henne. Personligen känner jag mest igen henne från serien ”Samantha Who?” (2007-2009) mot Christina Applegate, men hon är även med i den populära serien ”Gilmore Girls” (2000-2007) där hon spelar Sookie.
Rose Byrne spelade här Helen, brudtärnan som var rik, snygg och framgångsrik. Hon är enligt mig en mycket underskattad skådespelerska som jag hoppas är på väg upp. Henne såg jag senast i skräckfilmen ”Insidious” (2011), ”X-Men: First Class” (2011) och ”Sunshine” (2007). Hon är faktiskt lite lik Natalie Portman nu när jag tänker efter!
Skådespelare Jill Clayburgh hade inte särskilt stor roll, däremot var den hennes sista eftersom hon dog i november 2010. Henne såg jag även senast i ”Love and Other Drugs” (2010).
I trailern och på affischerna skryts det om att ”från producenten av Superbad, Knocked Up, The 40-Year-Old Virgin”, det tycker jag är lite besynnerligt eftersom producenten ofta inte deltar i filminspelningen, utan istället tar han om budgeten, lokaler och utrustning osv. Fast det är ju onekligen bra PR.
Hur som helst tycker jag att filmen är helt och hållet underbar. Lite av en kvinnlig ”The Hangover” (2009), fast roligare.
Förmodligen tio-topp-bästa komedifilmer jag någonsin har sett. Hade allvarligt ont i mungiporna när vi vandrade ut från biosalongen, hade nämligen suttit och lett/dögarvat oavbrutet under 125 min. Ger den varma rekommendationer!
Den får en klockren 5/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0